Yeni Citroen C3 ne zaman satılacak? Gerçekten en ucuz arabalardan biri mi olacak?

Yeni Citroen C3 Fiyat Listesi
Yeni Citroen C3 Fiyat Listesi

Yeni Citroen C3 ne zaman satılacak? Gerçekten en ucuz arabalardan biri mi olacak? Yeni Citroen C3 Fiyat Listesi.

Yeni Citroen C3 modelinin Eylül ayında satışa sunulacağı söyleniyordu. Eylül ayının son günlerine gelmiş olmamıza rağmen herhangi bir haber çıkmadı. Piyasada konuşulan söylentilerde Kasım ayı olacağı yönünde bilgiler var. 0 KM ARABA VE KAMPANYA BOLLAŞACAK!

Marka yönetimiyle kesin tarih için bir görüşme yapacağım ama net bir cevap alabilir miyim bilmiyorum. Yeni Citroen C3 markanın genel müdürü tarafından yapılan açıklamaya göre ilk etapla elektrikli seçeneğiyle satışa sunulacak. Eylül ayı denmişti ama bir haber çıkmadı ya da en azından bana bir bilgi gelmedi. En çok merak ettiğim konu kaç para olacağı? Fransa’da KDV dahil (%20) 23.900 Euro etiketle satılıyor. Türkiye fiyatı tahmini olarak 900-950 bin TL olur gibi görünüyor. Ama marka yönetimi resmi olarak açıklamadan bu yazdığım tamamen hayali bir fiyat. Elektrikli otomobil olarak satılacak yeni C3’ün satın alınması için bence biraz beklemek gerekiyor. Yani ben olsam çıktıktan sonra 4-5 ay bekler ve nasıl gittiğini araştırırdım. BYD Manisa için iş ilanlarını açtı!

İlk aşamada elektrikli versiyonuyla yollara çıkacak olan yeni C3, önümüzdeki yılın ilk aylarında hibrit versiyonuyla da satışa sunulacak. Citroen Türkiye Genel Müdürü Selen Alkım yaptığı açıklamada fiyat vurgusunu bu şekilde yaptı: “Biz Türkiye lansmanımızı ilk etapta sadece elektrikli güç ünitesine sahip versiyonla gerçekleştireceğiz. Başlangıç seviyesinden itibaren sunduğu güvenlik ekipmanları, teknolojik donanımları, çarpıcı tasarımı ve segmentinin en konforlu aracı olma iddiası ile rakiplerinden ayrışıyor. Eylül ayında sadece elektrikli modeli ile yollarda olacak Citroen e-C3’ün sunmayı planladığımız fiyat seviyesi ile de ne kadar iddialı bir model olduğunu gözler önüne sereceğini düşünüyorum.” 0 km otomobil fiyatları Ekim ayında nasıl olur?

Marka yönetimi tarafından yapılan resmi bilgileri de haberin devamında bulabilirsiniz.

Yeni e-C3 şehir içi kullanımda 440 km, karma kullanımda ise 324 km’ye kadar WLTP sürüş menzili sağlıyor. Araçta bunun için 44 kWsa LFP (Lityum Ferro Fosfat) bataryayı kullanıyor. 100kW DC hızlı şarj özelliği ile 26 dakikada yüzde 20’den yüzde 80’e şarj olanağı da sağlıyor. Standart AC şarj 7 kW ile yüzde 20’den yüzde 80’e yaklaşık 4 saat 10 dakikada şarj performansı sunuyor. 11 kW seçeneği ise 2 saat 50 dakika sürüyor. Ev ya da iş yerinde bir Wallbox ve ayrıca dışarıda halka açık şarj istasyonlarında düzenli olarak şarj etmek için ideal olan standart Mod 3 kablo ile hem ev hem de halka açık AC şarj noktalarına erişim kolaylığı sağlıyor. Kablo, tek fazlı 7,4 kW veya üç fazlı 11 kW duvar kutusuyla şarjı destekliyor. Yeni e-C3, 83 kW (113 HP) elektromotor ve tam otomatik şanzımanı ile 0-100 km/s hızlanmasını yaklaşık 11 saniyede tamamlayabiliyor ve yaklaşık 135 km/s maksimum hıza ulaşabiliyor. Özellikle kent içinde günlük sürüş ya da trafikte akıcı bir sürüş için gereken performansı bu sayede sağlıyor ve verimliliğe odaklanıyor. Bu aracın boyutlarına baktığım zaman 4015 mm uzunluk, 1813 mm genişlik, 1577 mm yükseklik ve 2540 mm dingil mesafesi olduğunu görüyorum. Yeni Rafale satın alma fikrim nasıl?

Yeni Citroen C3 Fiyat Listesi.

REKLAM