TOFAŞ Peugeot, Opel, DS ve Citroen’i ne zaman yönetmeye başlıyor! İşte değişimin beklenen tarihi!

TOFAŞ Peugeot Opel Citroen Stellantis.
TOFAŞ Peugeot Opel Citroen Stellantis.

TOFAŞ Peugeot, Opel, DS ve Citroen’i ne zaman yönetmeye başlıyor! İşte büyük değişimin tarihi! TOFAŞ Peugeot Opel Citroen Stellantis.

YOUTUBE KANALIM

Tofaş tarafından KAP’a 1 Mart 2023 tarihinde yapılan açıklamada aşağıdaki detaylara yer verilmişti.

“Stellantis Grubu ile Şirketimiz arasındaki ticari faaliyetlerin koşullarına ve Stellantis Otomotiv Pazarlama A.Ş.’nin (“Stellantis Otomotiv”) paylarının devralınmasına ilişkin ana ilkelerin belirlenmesine yönelik bir Çerçeve Sözleşme imzalanmıştır.

Stellantis N.V.’nin %100 pay sahibi olduğu Stellantis Otomotiv paylarının tamamının, Stellantis Otomotiv’in Türkiye’deki tüm faaliyet ve Stellantis markalarını içerecek şekilde Şirketimiz tarafından devralınması, Şirketimiz ile Stellantis Grubu arasındaki ticari ilişkilerde bazı düzenlemeler yapılması ve Stellantis Grubu ile Koç Grubu arasındaki ortaklık ilişkilerinin değerlendirilmesi amacıyla imzalanan Çerçeve Sözleşme uyarınca;

Tofaş tarafından Stellantis Otomotiv için gerçekleştirilecek detaylı inceleme (due diligence) sürecinin Şirketimiz için tatmin edici şekilde tamamlanmasını takiben, taraflar arasında bir Pay Devir Sözleşmesi imzalanacaktır.

Devir bedeli, SPK’nın ilişkili taraf işlemlerine ilişkin düzenlemeleri kapsamında hazırlanacak bağımsız değerleme raporunda belirlenecek değer ile tutarlı olması koşuluyla, (i) olağan net nakit ve işletme sermayesi düzeltmelerine tabi olarak kapanışta nakden ödenmek üzere 400 milyon Avro ve (ii) kapanışı takip eden ilk sekiz mali yılın her birinde Stellantis Otomotiv faaliyetlerinden elde edilen ve değerlemeye esas beklentileri yansıtan sözleşmedeki referans tutarları aşan nakit akışlarının %77,5’i oranında şarta bağlı performans ödemesi olarak belirlenmiştir. Alımın Tofaş’ın mevcut kaynakları ile finanse edilmesi öngörülmektedir.

Pay devir işleminin tamamlanması, ilgili rekabet otoriteleri ve diğer düzenleyici kurumlardan gereken izinlerin alınması dahil belirli kapanış şartlarına tabidir. Taraflarca aksi kararlaştırılmadıkça, imza tarihinden itibaren sekiz ay içerisinde kapanış koşullarının yerine getirilmemesi durumunda Pay Devir Sözleşmesi kendiliğinden sona erecektir.

Stellantis Otomotiv’in devralınması işleminin kapanış şartlarına tabi olarak, Tofaş’a, halihazırda Türkiye’de Stellantis Otomotiv tarafından yürütülen, Türkiye ile sınırlı olarak Stellantis markalı (Peugeot, Citroen, Opel ve DS Automobiles) araçların ve yedek parçalarının ithalat ve satış hakkı verilecektir.”

Yani imzalandıktan sonra kapanış koşullarının, Pay Devir Sözleşmesi’nin imzalanmasından itibaren 8 ay içinde yerine getirilememesi halinde sözleşme feshedilmiş sayılacak. Ancak KAP’a henüz bu yönde bir bildirim yapılmadı. Sanırım sözleşme imzalandığı anda yürürlüğe girebilir.

Tofaş Bursa Fabrikası’nda üretilen tüm Fiat modellerine “Cumhuriyet 100 Yaşında” logosu ekliyor!

TOFAŞ Peugeot Opel Citroen Stellantis.

Araba Habercisi Nisan Mayıs 2023 Sayısını Nerelerden Okurum? Tüm sayıları nerelerden okurum?

Araba Habercisi Dergisi’nin Nisan Mayıs 2023 sayısı çıktı. 1992 yılından beri otomotiv gazetecisi olan Murat Tosun’un yönetiminde hazırlanan dergi nerelerden okunabiliyor? Dergimiz bundan sonra bedava indirerek, okunabiliyor.

Araba Habercisi Dergisi 50. sayısıyla karşınızda. Araba Dergileri arasında 50. sayısına ulaşan Araba Habercisi Dergisi’ni nerelerde okuyabilirsiniz. Dergimizi bağlantılardan da görebileceğiniz gibi web sitemizden de ücretsiz olarak indirerek okuyabilirsiniz.

Google Play ya da App Store’dan Turkcell Dergilik uygulamasını indirerek okuyabilirsiniz. Ben uygulama indirmek istemiyorum diyorsanız Turkcell Dergilik web sitesi üzerinden de okuyabilirsiniz.

Dergimiz ayrıca dünyanın en büyük dijital dergi platformu Magzter üzerinden de yayınlanıyor. Uluslararası dergi platformu Magzter’e web sitesi ya da Google Play ve App Store’dan Magzter uygulamasını indirerek ulaşabilirsiniz.

MSE Medya Dergi Grubu Ailesi’nin bir üyesi olan Araba Habercisi Dergisi dergi çıkarmanın zor olduğu bu dönemde 50. sayısını görme başarısını göstererek benim için haklı gururlardan biri oldu.

TOFAŞ Peugeot Opel Citroen Stellantis.

TOFAŞ Peugeot Opel Citroen Stellantis