DACIA MARKASI NE OLACAK? Dacia Duster’ın fişi çekildi! Ford otomobilleri küllerinden doğuyor!

Renault Duster 2024 0 km
Renault Duster 2024 0 km

DACIA MARKASI NE OLACAK? Dacia Duster’ın fişi çekildi! Ford otomobilleri küllerinden doğuyor! Renault Duster 2024 0 km.

CHERY SATIN ALIRSAM BAŞIMA NELER GELİR?

Dacia markasının Türkiye tarihiyle ilgili çok önemli bir değişim yaşandı. Uygun fiyatlı SUV model arayışında olanların en çok tercih ettiği ve satış rakamları açısından da her zaman zirveye ortak olan Dacia Duster artık yok. Dacia Duster modeli gelecek yılın ikinci yarısının başında Renault Duster olarak satılmaya başlayacak. İyi ama Dacia markasının en büyük kozu elinden alındığında geriye ne kalacak? Sanırım Oyak Renault Fabrikası’nın üretim planında bir Dacia modeli de var. Umarım öyledir, aksi taktirde Dacia markası için 2024 yılından itibaren zor günler başlayabilir. Neden böyle mi diyorum? Dacia Türkiye’nin 2023 yılı 0 km satış rakamlarına gelin hep birlikte bakalım.

Dacia markası 2023 yılının geride bıraktığımız 11 ayında 37.202 adetlik satış yapmış. Bu satış rakamında en büyük pay 21.642 adetle Dacia Duster’ın olmuş. Neredeyse Türkiye’de satılan 3 Dacia modelinden 2 tanesi Duster olmuş. Dacia Sandero (Stepway dahil) 10.748 adet satarken, çok güvendikleri Dacia Jogger 2023 yılında 3.501 adet satmış. Uygun fiyatlı elektrikli araç Dacia Spring modelinin satış rakamı da çok iyi değil: 1.311 adet satmış. Yani Dacia markasından Duster modelini almak bu modelin satışlarının yaklaşık olarak 3’te 2 düşmesine neden olacak. Umarım iyi bir planları vardır. Yoksa Dacia markasının Türkiye başarı hikayesi tam tersine dönebilir.

Kilometrede hangisi ne kadar yakıyor? Elektrik, benzin, dizel ve otogazlı arabaların tüketim karşılaştırması!

FORD KÜLLERİNDEN DOĞUYOR

Ford Otosan yönetimi 2023 yılını otomobil satışları konusunda yükseliş yılı olarak işaret etmişti. Açıkça söylemek gerekirse 2021 yılından itibaren piyasada Ford’un otomobil konusunu bir kenara bıraktığı ve ticari araçlara yönelen bir marka olduğu konuşuluyordu. Ford Otosan yönetiminin yaptığı bu açıklamanın sonuçlarının ne olacağını çoğumuz merak ediyorduk. Ford Otosan’ın Romanya Fabrikası’nda ürettiği Puma modeli ve Focus bu yolda öncü modeller olarak ön plana çıktı. İşte yaşananlar ve açıklamalar bu şekildeydi. Peki Ford 0 km otomobil satışı konusunda beklenen çıkışı 2023 yılının geride bıraktığımız 11 ayında yapabildi mi? Bu konuda ODMD yönetimi tarafından açıklanan 0 km otomobil satış rakamlara baktığım zaman başardıklarını görüyorum. 0 km otomobil satış rakamlarına göre küllerinden yeniden doğmuşlar. Bravo, çok zor bir işti. Ford Otosan yönetimine tebrikler.

HİBRİT SUV’UN KAMPANYA DOZU ARTIRILDI! Honda HR-V Hibrit için 200 bin TL indirim yaptılar!

Renault Duster 2024 0 km.

2. el kararlarında tarihler uzatıldı

İkinci el araç satışlarına getirilen 6 ay ve 6 bin kilometre şartı 1 Temmuz 2024 tarihine kadar uzatıldı. Ayrıca ikinci el fiyatı 0 km fiyatını geçemeyecek düzenlemesi de aynı tarihe kadar uzatılmış durumda.

Fiat Egea Ailesi kampanyası

Fiat Egea Ailesi için beklenen kampanya yapıldı. Fiat Türkiye internet sitesinde açıklanan bilgilerde şu detaya yer verilmiş durumda: “Egea modelinde Aralık ayına özel 170.000 TL 12 ay %0 faiz oranı ile ödeme fırsatı!”

Elektrikli araç satışları artıyor

ODMD tarafından açıklanan 2023 toplam sonuçları açıklandı. Elektrikli otomobil satışları 6 bin adet seviyelerinden 60 bin adet seviyelerine çıkmış durumda. Yani 10 kat artmış bile. Bu seneye çok daha fazla olacak.

Renault Duster 2024 0 km.

Renault Duster 2024 0 km

Renault Duster 2024 0 km.