0 km otomobil fiyatları açıklanıyor! Ekim ayında fiyatlar nasıl olur? Kampanya / indirim artar mı?

Otomobil fiyatları Ekim 2024.
Otomobil fiyatları Ekim 2024.

0 km otomobil fiyatları açıklanıyor! Ekim ayında 0 km araçların fiyatları nasıl olur? Kampanya artar mı? Otomobil fiyatları Ekim 2024.

0 km otomobil fiyatları Ekim ayında nasıl olur? Bunun için ilk olarak Euro kurunun durumuna bakmak gerekiyor. 31 Ağustos tarihinde Euro kuru 37,64 TL olarak açıklanmış. Tarih 30 Eylül 2024 olduğunda yani bugün Euro 38,18 TL. Yaklaşık 50 kuruş bir artış olmuş durumda. 0 KM FİYATLARI İÇİN BU HAFTA İKİ ÖNEMLİ TARİH VAR!

Bu değişimin 0 km otomobil fiyatlarına etki edeceğini düşünmüyorum. Çünkü Eylül ayı başlarken birçok marka modellerine yüksek zamlar yapmıştı. Yine de 50 kuruşluk değişimin ne kadar fark edeceğine gelin birlikte bakalım. Marka yönetimi tarafından vergisiz fiyatı 20 bin Euro olarak belirlenen bir araç Eylül ayının başında 1.626.048 TL etiketle satışa sunuluyormuş. Ekim ayının başına geldiğimizdeyse 1.649.376 TL olarak karşımıza çıkıyor. Yaklaşık 23 bin TL gibi bir fark söz konusu. Bu tip bir zammı yapmayacaklarını düşünüyorum. Umarım tahminim doğru çıkar 🙂 Yeni Rafale satın alma fikrim!

Kampanyalar artar mı? İndirimler çoğalır mı? Evet. Yılın son çeyreğine girdik ve markalar ellerinde bolca bulunan stoktan kurtulmak için her zaman olduğu gibi bu yolu seçecek. Euro kurunda ani bir artış ya da ÖTV oranlarında sürpriz bir değişim olmadığı sürece Ekim ayı 0 km otomobil satan alacaklar için uygun kampanya ve indirimleri beraberinde getirecek gibi görünüyor. Yarından itibaren markaların açıklayacağı 0 km otomobil kampanyalarını görmeye başlarız. Marka yönetimlerinin fiyatları açıklamasının ardından bazı yetkili satıcı / bayileri gezerek fiyatları elimden geldiğince kontrol etmeye çalışacağım.

Bunun yanında Ekim ayıyla birlikte daha uygun fiyatlı otomobil modelleri de Türkiye’ye gelmeye başlayacak. Bazı markalar Eylül diye açıklamıştı ama sonrasında bir haber çıkmadı. Sanırım bu hafta içinde bazı haberleri almaya başlarız. Bu yazdıklarımın tamamı tahmindir. Marka yönetimlerinin bu konuda nasıl bir karar alacağını yarından itibaren (01 Ekim 2024) hepimiz görmeye başlayacağız. 0 KM ARABA VE KAMPANYA BOLLAŞACAK!

Otomobil fiyatları Ekim 2024.

REKLAM