Mercedes yönetimi 5.655 TL indirim yaparsa fiyatı 536 bin TL ucuzlayacak! Bakalım gün içinde ne olacak?

Mercedes EQA EQB fiyat listeleri.
Mercedes EQA EQB fiyat listeleri.

Mercedes yönetimi 5.655 TL indirim yaparsa fiyatı 536 bin TL ucuzlayacak! Bakalım gün içinde ne olacak? Mercedes EQA EQB fiyat listeleri.

Mercedes Türkiye hepimizin bildiği gibi yılın başlarında Türkiye’de online satışa geçti. İlk süreçte sıfır km Mercedes modeli satın almak isteyenler araba bulamasa bile bu sistemin yakında tam olarak oturacağını tahmin ediyorum. Ancak bu durum beklediğimden çok daha uzun sürdü. Umarım yakında tam performansla çalışmaya başlar. Neyse, konumuz bu değil.

Mercedes EQA ve Mercedes EQB modelleri yeniden fiyatlarıyla gündemde. EQA 250+ ve EQB 250+ modellerinin fiyatlarında yine değişiklik olacak gibi görünüyor.

Mercedes EQB’nin vergisiz fiyatı 1.455.655 TL. Yani 5.655 TL nedeniyle yüzde 10 dilimine düşmek yerine yüzde 40 ÖTV diliminde kalıyor. Eğer Mercedes Türkiye yönetimi vergisiz fiyatını 5 bin TL indirimle 1.450.000 TL’ye çekerse Mercedes EQB’nin fiyatı 2.450.000 TL yerine 1.914.000 TL’ye düşecek. Yani 536 bin TL ucuzlama ihtimali var.

Mercedes EQA’nın vergisiz fiyatı 1.402.083 TL. Yeni ÖTV matrahıyla bu araç yeniden yüzde 10 ÖTV dilimine girecek ve otomatik olarak ucuzlayacak. Mercedes EQA’nın fiyatı 2.360.000 TL yerine 1.914.000 TL’ye düşmesi ve 446 bin TL ucuzlaması gerekiyor.

Mercedes EQB’nin 5 bin TL indirim almasını da son derece normal bir durum olarak görüyorum. Yani bu modelin fiyatı da ucuzlayacaktır. Bu arada Mercedes Benz Türkiye internet sitesinde henüz fiyatlar değişmedi. ÖTV Matrah Artırımı sonrasında başka hangi modellerin fiyatının değişebileceğini araştırıyorum. Buldukça yazacağım.

Elektrikli Otomobillerin ÖTV Matrahı Artırıldı! Elektrikli araçların fiyatlarında son durum nasıl olacak?

Araba Habercisi SONBAHAR 2023 Sayısını Nerelerden Okurum? Tüm sayıları nerelerden okurum?

Araba Habercisi Dergisi’nin SONBAHAR 2023 sayısı çıktı. 1992 yılından beri otomotiv gazetecisi olan Murat Tosun’un yönetiminde hazırlanan dergi nerelerden okunabiliyor? Dergimizi bedava indirerek okuyabilirsiniz.

Araba Habercisi Dergisi 55. sayısıyla karşınızda. Araba Dergileri arasında 55. sayısına ulaşan Araba Habercisi Dergisi’ni nerelerde okuyabilirsiniz.

Dergimizi web sitemizden ücretsiz olarak indirerek okuyabilirsiniz.

Turkcell Dergilik uygulaması kapandı. Bunun yerine farklı bir platformda yer almama kararı aldık. Dergimiz dünyanın en büyük dijital dergi platformu Magzter üzerinden yayınlanıyor. Uluslararası dergi platformu Magzter’e web sitesi ya da Google Play ve App Store’dan Magzter uygulamasını indirerek ulaşabilirsiniz.

MSE Medya Dergi Grubu Ailesi’nin bir üyesi olan Araba Habercisi Dergisi dergi çıkarmanın zor olduğu bu dönemde 55. sayısını görme başarısını göstererek benim için haklı gururlardan biri oldu.

Mercedes EQA EQB fiyat listeleri.

Mercedes EQA EQB fiyat listeleri.

Mercedes EQA EQB fiyat listeleri.