İkinci el araba piyasası ne durumda? İkinci el otomobil piyasasında Aralık 2023 yılın en kötü ayı oldu!

ikinci el arabalar 2024.
ikinci el arabalar 2024.

İkinci el araba piyasası ne durumda? İkinci el otomobil piyasasında Aralık 2023 yılın en kötü ayı oldu! ikinci el arabalar 2024.

Chery 2024 yeni modeller hangileri olacak?

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) Genel Başkanı Aydın Erkoç tarafından geçtiğimiz hafta bir basın bülteni gönderildi. Bu bültenden öne çıkan başlıklara baktığım zaman “2023’te alıcı ilgisinin ithal elektrikli otomobiller başta sıfır araca yönelmesi bu piyasada canlılığı artırırken, ikinci elde ise devirler hız kesti, özellikle son dört ayda kesintisiz düşüş yaşandı” açıklaması dikkatimi çekti.

Açıklamanın devamındaysa şu bilgilere yer verilmişti: “2’nci elde yılın en kötü ayı: İkinci el taşıt piyasasında aralık yılın en kötü ayı oldu. Noter devriyle yapılan satışlar önceki yılın aynı ayına göre otomobillerde yüzde 27,9, toplamda yüzde 24,2 düştü. Aylık bazda ikinci elde 551 bin 244 otomobilin devri yapılırken, satılan toplam araç sayısı da 838 bin 871 adet oldu.

İkinci el otomobil satışlarında kesintisiz düşüş süreci aralık ayıyla birlikte dört aya ulaştı. Kan kaybının nedeni?: Önceki dönemde sıfır araçlardaki arz sorunu yüzünden 2023’ün ocak ayına kadar yüksek canlılık görülen, ancak izleyen dönemde satışların hız kestiği ikinci el piyasada son aylarda ise satışların eksiye geçmesi ve düşüşün kronik hale gelmesinde, sıfır araç arzının artması ve ilginin özellikle piyasaya giren elektrikli araçlara kaymasının etkisi bulunuyor. Çoğu alıcının mevcut aracını satarak sıfır araç alımına yönelmesi, ikinci elde arzı büyütürken, talebin sıfıra kayması ikinci el piyasayı daralttı.”

Fiat Egea parasına B SUV Satacaklar! Chery Tiggo 4 Pro’nun Türkiye testleri başladı! Yakında satışta!

Araba Habercisi KIŞ 2023 2024 Sayısını Nerelerden Okurum? Tüm sayıları nerelerden okurum?

Araba Habercisi Dergisi’nin KIŞ 2023 2024 sayısı çıktı. 1992 yılından beri otomotiv gazetecisi olan Murat Tosun’un yönetiminde hazırlanan dergi nerelerden okunabiliyor? Dergimizi bedava indirerek okuyabilirsiniz.

Araba Habercisi Dergisi 56. sayısıyla karşınızda. Araba Dergileri arasında 56. sayısına ulaşan Araba Habercisi Dergisi’ni nerelerde okuyabilirsiniz.

Dergimizi web sitemizden ücretsiz olarak indirerek okuyabilirsiniz. 

Turkcell Dergilik uygulaması kapandı. Bunun yerine farklı bir platformda yer almama kararı aldık. 

Dergimiz dünyanın en büyük dijital dergi platformu Magzter üzerinden yayınlanıyor. Uluslararası dergi platformu Magzter’e web sitesi ya da Google Play ve App Store’dan Magzter uygulamasını indirerek ulaşabilirsiniz.

MSE Medya Dergi Grubu Ailesi’nin bir üyesi olan Araba Habercisi Dergisi dergi çıkarmanın zor olduğu bu dönemde 56. sayısını görme başarısını göstererek benim için haklı gururlardan biri oldu.

ikinci el arabalar 2024.

ikinci el arabalar 2024.

ikinci el arabalar 2024.