BYD Manisa için iş ilanlarını açtı! Fabrika için ilk adımlar atılmaya başladı!

BYD Manisa iş ilanı
BYD Manisa iş ilanı

BYD Manisa için iş ilanlarını açtı! Fabrika için ilk adımlar atılmaya başladı! BYD Manisa iş ilanı.

Öncelikle bu bilgileri ilk olarak sosyal medya hesaplarımda gezinirken gördüm. Sonrasında araştırma yaparak ilanların nereden yayınlandığını buldum. BYD Europe linkedin sayfasının iş ilanları bölümünde markanın hem İstanbul Pendik hem de Manisa Organize Sanayi Bölgesi için ilan açtığını gördüm. Hayırlı olsun, bunlar çok güzel gelişmeler. BYD’nin Manisa’ya yatırım yapmasının ardından Chery söylentilerde olduğu gibi Samsun’a fabrika kurarsa nefis olur. Ucuz BYD modelleri ne zaman geliyor?

BYD Europe iş ilanı açtı diye sosyal medya hesaplarımdan paylaştığımda karşıma en çok şu yorum çıktı: “ortada fabrika yok, ne iş ilanı”. Evet, ilk bakışta haklı yorumlar olarak görülebilir. Ancak BYD markası Manisa için işe alım uzmanı, İK yöneticisi, kıdemli danışman, iş sağlığı ve güvenliği mühendisi ile bordro uzmanı arıyor. Yani fabrikanın temel işleyişi için gerekli olan en önemli adımları atıyor. İşe alacak ekibi oluşturmalarının ardından diğer çalışanlar için ilanların da hızlı bir şekilde çıkacağını düşünüyorum. 10 bin peşin, %100’üne kredi! Nedir bu kampanya? Faiz oranı söylentisi nasıl?

Hayırlı olsun, bunlar çok güzel gelişmeler. BYD ilk adımı attı. Chery ciddi bir yolu geride bıraktı. MG markası için fabrika kurulacak açıklamaları geldi ama bir söylenti ya da iddia duymadım. Bu arada fabrikayla ilgili önemli bilgileri BYD Türkiye Genel Müdürü İsmail Ergun açıklamıştı: “BYD çok hızlı hareket eden bir marka olarak 2026 yılının sonuna kadar üretim yatırımını tamamlamak üzere bir sözleşme imzaladı. Bununla birlikte BYD bu üretimi çok daha erken bir süreçte başlatmak üzere çalışmalar yapıyor. Mevcut pazar dengelerinin değiştiği bir dönemde Türk tüketicisine uygun modelleri satışa sunacağız. Bizim bugün sınırlı sayıda sattığımız tüm modellerimizden tüketici çok mutlu. Pazarda memnuniyet açısından üst noktalarda yer alıyoruz. Diğer yandan bayilikle ilgili de çok fazla talep alıyoruz ve bayi adetlerimiz de hızlı bir şekilde artmaya devam edecek. Yıl sonunda bayi adedimizi 20’ye çıkarmayı ve önümüzdeki yıl ise 40’un üzerine çıkarmayı hedefliyoruz.”

BYD Manisa iş ilanı.

REKLAM