BMW direksiyonu hidrojene kırdı! İlk aracın ne zaman satılacağı resmen açıklandı!

BMW direksiyonu hidrojene kırdı! İlk aracın ne zaman satılacağı resmen açıklandı! BMW hidrojen SUV iX5.

Öncelikle bu bilgiler bana BMW Türkiye yönetimi tarafından basın bülteni olarak gönderilmiştir. Marka yönetiminin yaptığı resmi açıklamayı haberin devamında bulabilirsiniz. RENAULT RAFALE TÜRKİYE FİYATI BELLİ OLDU?

Borusan Otomotiv’in Türkiye distribütörü olduğu BMW Group, Toyota Motor Corporation ile Yakıt Hücreli Elektrikli Araçlar (FCEV) konusunda iş birliklerini genişleterek yeni nesil yakıt hücresi teknolojisi geliştirme çalışmalarında bulunma kararı aldı. BMW Group, bu iş birliği kapsamında 2028 yılında ilk seri üretim yakıt hücreli aracını piyasaya sürerek sıfır emisyonlu bir motor seçeneği daha sunma hedefini gerçekleştirecek.

BMW, iX5 Hydrogen pilot filosunun dünya genelinde başarılı bir şekilde test edilmesinin ardından bu yenilikçi teknolojiyi seri üretim aşamasına taşıma kararı aldı. Hidrojen Yakıt Hücreli güç aktarma teknolojisine sahip seri üretim BMW otomobiller, 2028’den itibaren piyasaya sürülecek. BMW’nin mevcut portföyüne entegre edilecek yeni nesil yakıt hücreli otomobiller tüketicilerin aynı gövdede farklı motor seçeneklerine ulaşma özgürlüğü sunan Power of Choice yaklaşımını daha da ileri taşıyacak. Böylece müşteriler, BMW modellerinin özellikleri korunarak kendilerine sunulan FCEV seçeneklerini de tercih edebilecek. İKİNCİ EL OTOMOBİL İLAN SAYISI HIZLA AZALACAK! 

BMW hidrojen SUV iX5.