Elektrikli araç satın alırken sonradan üzülmemek için bunlara bir göz atın! 7 maddeyle açıkladım!

Elektrikli Arabalarda Dikkat Edilmesi Gerekenler
Elektrikli Arabalarda Dikkat Edilmesi Gerekenler

Elektrikli araç satın alırken sonradan üzülmemek için bunlara bir göz atın! 7 maddeyle açıkladım! Elektrikli Arabalarda Dikkat Edilmesi Gerekenler.

Elektrikli araç satın alırken sonradan üzülmemek için bunlara göz atmanızı tavsiye ederim. Elbette bunlara eklenebilecek daha farklı şeyler olabilir. Ancak en önemli noktaları 7 maddede topladım.

1. Kullanılabilir batarya kapasitesini öğrenin. Batarya kapasitesinin tamamı kullanılabilir değildir.

2. Açıklanan menzilin şehir mi, ortalama mı olduğuna bakın. Şehir verisi ön plana çıkarılarak menzil açıklanmadığından emin olun.

3. Fabrika verisi 100 km’deki tüketiminin üzerine %25 ekleyin. Bu tip ölçümler belirli kurallar çerçevesinde yapılıyor. Nasıl içten yanmalı motorlu araçlarda fabrika verisini tutturmak imkansızsa bu araçlarda da aynı durum söz konusu.

4.  Hızlıyken çok, yavaşken az yaktığını unutmayın. Şehir içinde kullanıyorsanız nefis sonuçlar elde edeceksiniz. Ancak otoyola çıkıp hızlanmak isterseniz menzilin nasıl eridiğini göreceksiniz.

5. Daha uzun menzilli araçların 2024 yılından itibaren çıkacağını bilin. Yapılan çalışmalar Türkiye’de de 600 km menzilli araçların 2024 yılında satışa sunulacağını ortaya koyuyor.

6. Batarya garantisine yıl olarak değil km olarak bakılması gerektiğini bilin. Yani 8 yıl garanti denilebilir ama kaç kilometre yapınca garantinin sona ereceği bilgisini de mutlaka kontrol edin.

7. Bataryalarda tek hücre değişiminin şimdilik mümkün olmadığını bir sorun olması durumunda hepsinin birden değişmesi gerektiğini de unutmayın.

Motorin litre fiyatına zam geldi! Son akaryakıt fiyatlarının ardından hangisi kilometrede ne yakıyor?

Araba Habercisi Yaz 2023 Sayısını Nerelerden Okurum? Tüm sayıları nerelerden okurum?

Araba Habercisi Dergisi’nin Yaz 2023 sayısı çıktı. 1992 yılından beri otomotiv gazetecisi olan Murat Tosun’un yönetiminde hazırlanan dergi nerelerden okunabiliyor? Dergimiz bundan sonra bedava indirerek, okunabiliyor.

Araba Habercisi Dergisi 53. sayısıyla karşınızda. Araba Dergileri arasında 53. sayısına ulaşan Araba Habercisi Dergisi’ni nerelerde okuyabilirsiniz. Dergimizi bağlantılardan da görebileceğiniz gibi web sitemizden ücretsiz olarak indirerek okuyabilirsiniz.

Google Play ya da App Store’dan Turkcell Dergilik uygulamasını indirerek okuyabilirsiniz. Ben uygulama indirmek istemiyorum diyorsanız Turkcell Dergilik web sitesi üzerinden de okuyabilirsiniz.

Dergimiz ayrıca dünyanın en büyük dijital dergi platformu Magzter üzerinden de yayınlanıyor. Uluslararası dergi platformu Magzter’e web sitesi ya da Google Play ve App Store’dan Magzter uygulamasını indirerek ulaşabilirsiniz.

MSE Medya Dergi Grubu Ailesi’nin bir üyesi olan Araba Habercisi Dergisi dergi çıkarmanın zor olduğu bu dönemde 53. sayısını görme başarısını göstererek benim için haklı gururlardan biri oldu.

Elektrikli Arabalarda Dikkat Edilmesi Gerekenler.

Elektrikli Arabalarda Dikkat Edilmesi Gerekenler

Elektrikli Arabalarda Dikkat Edilmesi Gerekenler.