Merkez Bankası Piyasa Katılımcıları yıl sonu dolar tahmini anket sonuçları! Dolar kaç para olur dediler?

Merkez Bankası Dolar Tahmini 2023 sonu
Merkez Bankası Dolar Tahmini 2023 sonu

Merkez Bankası Piyasa Katılımcıları yıl sonu dolar tahmini anket sonuçları! Dolar kaç para olur dediler? Merkez Bankası Dolar Tahmini 2023 sonu.

EN UCUZ SUV YAKINDA GELİYOR

Merkez Bankası’nın internet sitesinde yer alan 2023 sonu dolar tahmini ve 1 yıl sonrasının dolar tahminleri anketinde sonuçlar nasıl? Haberin devamında detayları bulabilirsiniz.

Enflasyon Beklentileri

2023 yılı Haziran ayı Piyasa Katılımcıları Anketi, reel sektör ve finansal sektör temsilcileri ile profesyonellerden oluşan 38 katılımcı tarafından yanıtlanmış ve sonuçlar katılımcıların yanıtları toplulaştırılarak değerlendirilmiştir. Katılımcıların cari yıl sonu tüketici enflasyonu (TÜFE) beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 37,17 iken, bu anket döneminde yüzde 38,55 olmuştur. 12 ay sonrası TÜFE beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 29,84 iken, bu anket döneminde yüzde 30,65 olmuştur. 24 ay sonrası TÜFE beklentisi ise aynı anket dönemlerinde sırasıyla yüzde 17,74 ve yüzde 18,12 olarak gerçekleşmiştir.

Döviz Kuru Beklentileri

Katılımcıların cari yıl sonu döviz kuru (ABD Doları/TL) beklentisi bir önceki anket döneminde 23,09 TL iken, bu anket döneminde 26,18 TL olmuştur. 12 ay sonrası döviz kuru beklentisi ise bir önceki anket döneminde 24,61 TL iken, bu anket döneminde 28,99 TL olarak gerçekleşmiştir.

Bu arada bugün 23 Haziran 2023 saat 10.13’te 1 ABD Doları 25,08 Türk Lirası. Euro ise 27,30 TL. ÖTV indirimi gibi bir sürpriz olmazsa araba fiyatları bu sonuçlara göre artmaya devam eder.

İkinci el fiyatı sıfır kilometrenin fiyatını geçemeyecek! Bu uygulama ne zaman devreye giriyor?

Merkez Bankası Dolar Tahmini 2023 sonu.

Merkez Bankası Dolar Tahmini 2023 sonu

Merkez Bankası Dolar Tahmini 2023 sonu.

Araba Habercisi Haziran 2023 Sayısını Nerelerden Okurum? Tüm sayıları nerelerden okurum?

Araba Habercisi Dergisi’nin Haziran 2023 sayısı çıktı. 1992 yılından beri otomotiv gazetecisi olan Murat Tosun’un yönetiminde hazırlanan dergi nerelerden okunabiliyor? Dergimiz bundan sonra bedava indirerek, okunabiliyor.

Araba Habercisi Dergisi 52. sayısıyla karşınızda. Araba Dergileri arasında 52. sayısına ulaşan Araba Habercisi Dergisi’ni nerelerde okuyabilirsiniz. Dergimizi bağlantılardan da görebileceğiniz gibi web sitemizden de ücretsiz olarak indirerek okuyabilirsiniz.

Google Play ya da App Store’dan Turkcell Dergilik uygulamasını indirerek okuyabilirsiniz. Ben uygulama indirmek istemiyorum diyorsanız Turkcell Dergilik web sitesi üzerinden de okuyabilirsiniz.

Dergimiz ayrıca dünyanın en büyük dijital dergi platformu Magzter üzerinden de yayınlanıyor. Uluslararası dergi platformu Magzter’e web sitesi ya da Google Play ve App Store’dan Magzter uygulamasını indirerek ulaşabilirsiniz.

MSE Medya Dergi Grubu Ailesi’nin bir üyesi olan Araba Habercisi Dergisi dergi çıkarmanın zor olduğu bu dönemde 52. sayısını görme başarısını göstererek benim için haklı gururlardan biri oldu.

ARABA HABERCİSİ HAZİRAN 2023 SAYISI İNDİR

Merkez Bankası Dolar Tahmini 2023 sonu.