ÖTV’ye iki yeni matrah dilimi eklendi! Bu değişim otomotive ne getirecek? İkinci el fiyatları ucuzlar mı?

2022 ikinci el arabalar Cardata.
2022 ikinci el arabalar Cardata.

ÖTV’ye iki yeni matrah dilimi eklendi! Bu değişim ne getirecek? İkinci el fiyatları ucuzlar mı? 2022 ikinci el arabalar Cardata.

Instagram Hesabım

Cardata Genel Müdürü Hüsamettin Yalçın ÖTV matrah dilimlerinin değişmesi hakkında çok önemli açıklamalar yaptı,

İki yeni matrah dilimi eklendi

Değişen ÖTV uygulaması ile birlikte var olan dilimlere ek olarak %60 ve %70’lik iki matrah dilimi daha eklendi. Sıfır otomobil alımında uygulanacak Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) matrah dilimleri, motor silindir hacmi 1600 santimetre küpe kadar olan otomobillerde yüzde 45, yüzde 50, yüzde 60, yüzde 70 ve yüzde 80 olarak belirlendi.

Bu değişim ne getirecek?

ÖTV matrah güncellemesiyle yaşanan değişim sonrası sıfır araç piyasasını yorumlayan Cardata Genel Müdürü Hüsamettin Yalçın, “ÖTV matrahında yapılan bu yeni düzenleme, dilimlerdeki oranların artırılması veya düşürülmesi şeklinde olmadı. ÖTV matrah dilimlerine yeni dilimlerin eklenmesi şeklinde bir düzenleme oldu. Bu sebeple hali hazırda 265 bin TL’nin altında kalan araçlarda bu güncelleme bir fiyat değişikliği yaratmayacak. 425 bin TL’nin altındaki araçların fiyatında ise yüzde 5 ile 10 arasında bir geri gelme gerçekleşecek. Özellikle yerli üretim araçlar bu dilimde kaldığı için bu değişimden onların yararlanacağını söylemek doğru olur” dedi.

Arabam’ın 2. el araç pazarı tahmini nasıl? arabam.com Pazarlama Direktörü Dr. Naim Çetintürk ne dedi?

“İkinci elde yansıması hemen olmaz”

Sıfır otomobil pazarındaki değişimlerin ikinci eli de etkilediğine vurgu yapan Hüsamettin Yalçın, “Türkiye ikinci el otomotiv piyasasında sıfır araç pazarının 3 katından fazla işlem gerçekleşiyor. Elbette sıfır araç pazarında yaşanan değişimler ikinci eli de etkiliyor ancak bu değişim bugünden yarına gerçekleşemez. İkinci elde zaten şu an satıcıların araç fiyatlarını geri çekmeye başlamasından kaynaklı hafif bir fiyatlarda geri gelme var. Bu ÖTV matrah güncellenmesiyle birlikte yaklaşık 1 ay sonra ikinci elde gene buna bağlı hafif geri gelmeler görebiliriz” dedi.

Engelli raporuyla 450 bin liraya kadar alınabilecek otomatik şanzımanlı araba seçenekleri işte bunlar!

Araba Habercisi Ocak 2022 Sayısını Nerelerden Okurum? 2022 ikinci el arabalar Cardata.

Araba Habercisi Dergisi’nin Ocak 2022 sayısı çıktı. 1992 yılından beri otomotiv gazetecisi olan Murat Tosun’un yönetiminde hazırlanan dergi nerelerden okunabiliyor?

Araba Habercisi Dergisi 36. sayısıyla karşınızda. Araba Dergileri arasında 36. sayısına ulaşan Araba Habercisi Dergisi’ni nerelerde okuyabilirsiniz.

Google Play ya da App Store’dan Turkcell Dergilik uygulamasını indirerek okuyabilirsiniz. Ben uygulama indirmek istemiyorum diyorsanız Turkcell Dergilik web sitesi üzerinden de okuyabilirsiniz.

Araba Habercisi Dergisi’ni Türk Telekom üzerinden okumak isteyenlerse Türk Telekom e dergi uygulamasını indirerek okuyabilir. Türk Telekom e dergi uygulaması hem App Store hem de Google Play üzerinden indirilebiliyor.

Araba Habercisi Dergisi Ocak 2022 sayısı ayrıca diğer tüm sayılarıyla birlikte Dijital basın dergilikte.

2022 ikinci el arabalar Cardata.

2022 ikinci el arabalar Cardata.
Cardata Genel Müdürü Hüsamettin Yalçın

2022 ikinci el arabalar Cardata.